Ändra inredningen med textilier

Avkalle

Ändra inredningen med textilier

Du kan med små medel göra om hemma. Du behöver inte köpa nya möbler eller göra stora renoveringar. Genom att byta textilier och exempelvis använda tygkorgar kan du skapa helt nya effekter. Textilier kan vara allt från gardiner till dukar och kuddar. Dessutom kan du ofta göra fynd online eller genom att besöka second hand-butiker. Gillar du att sy och pyssla kan du sy egna gardiner och soffkuddar.

När det kommer till textilier så har dessa även ljuddämpande effekt. Därför är textilier inte bara ett sätt att få ett vackert hem. Du kan få en tystare och mer harmonisk bostad där du kan slappna av. För ljuddämpning är viktigt för hälsan. Våga leka med färger och mönster för ett nytt hem.

Den ljusa skandinaviska stilen

Den skandinaviska inredningsstilen är klassisk. Enkelheten, stilrena linjer och ljusa färger skapar harmoniska hem. Du kan titta på Svanefors inredningsdetaljer. Svanefors har precis de där klassiska textilierna som samtidigt sticker ut. För skandinavisk stil är naturlig och präglas av enkelhet. Genom att välja ljusa mattor som går igen i gardiner och soffkuddar kan du förvandla ditt hem till en oas av lugn. Stilen passar alla rum och typer av bostäder. Du kan med fördel köpa till enkla dekorationer i trä som sista detalj.

Elegant med mörkare färger

Har du ljusa färger på väggarna som går i vita toner kan du förvandla ditt hem genom att använda dig av mörkare toner av textilier. Dova toner av lila och rött med inslag av guld skapar en exklusiv stämning. Använd gärna lite grövre textilier, framför allt till gardiner. Soffkuddar i mjuk sammet som går i samma toner ger ett enhetligt intryck. Skapa en tavelvägg med vackra fotografier. Du kan med fördel använda egna fotografier som du framkallar i svartvitt. För dig som inte är så förtjust i lila och rött, välj härliga skogliga gröna färger. Grönt är också elegant i kombination med guld.

Lev ut din skärgårdskänsla

Vill du skapa en härlig skärgårdskänsla i hemmet? Då ska du välja randiga färger i nyanserna vitt, beige, blått och grått. Linnetyger är förknippade med skärgården och passar bra i sovrum. Du kan köpa fiskegarn som du kan låta dekorera väggar. Till soffan passar överdrag till kuddar som är gjorda i grövre tyg. Låt gärna några vackra plädar i ull ligga över soffkanten. Bor du nära kusten eller större vattendrag kan du hitta drivved. Du kan även tillverka själv som du använda som dekorationer. Inreda i skärgårdstema behöver inte vara svårt.

Om författaren

kalle administrator