Få ett litet rum att se större ut

Avivadmin

Få ett litet rum att se större ut

Det är inte alla som bor i ett stort hem. Oavsett om du har ett litet sovrum eller om hela lägenheten är liten, finns det ett antal tips på vad du kan göra för att få ytan att se större ut. Det är inte ovanligt att inreda ett rum och inse för sent att det blev väldigt trångt. Vill du få ditt rum eller lägenhet att se större ut kan du använda dig av dessa tips:

Ljusa färger

Om du ska måla om ditt hem och inte endast inreda rekommenderas det att du väljer ljusa färger. Mörkare nyanser kommer nämligen få rummet att kännas mindre än vad det är. Med ljusa färger kommer det kännas större. Du behöver dock inte välja vitt, det går lika bra med andra färger så länge du väljer ljusa nyanser. Ska du tapetsera och inte måla gäller samma sak, dock kan du välja tapeter med enkla mönster ifall du tycker tapeter med endast en och samma färg är trista.

Speglar kan göra mycket

Genom att hänga upp speglar på motsatta väggar får du dem att spegla hela rummet vilket ger känslan av att det är större. Det finns flera tips på vad du bör tänka på vid själva inredningen. Men börja med väggarna, häng upp speglar och sedan ta en titt på vad du behöver. Skriv ner vilka möbler som är viktigast att ha i rummet. Sedan är det bara att välja de som inte tar upp alldeles för stor plats samtidigt som de ger dig vad du behöver.

Om författaren

ivadmin