Populära inredningsstilar

Avivadmin

Populära inredningsstilar

En av de roligaste delarna av att inreda sitt hem är att bestämma sig för ett tema. Du behöver givetvis inte följa en viss stil, men du kan hitta en hel del inspiration genom att lära dig vad de olika inredningsstilarna innebär. Ifall du är osäker på vilken stil som passar dig bäst kan du kombinera två stilar med varandra, det är till och med möjligt att du skapar dig din egen stil. Här kommer vi att gå igenom några av de populäraste inredningsstilarna och berätta vad de innebär.

Den skandinaviska stilen

Den skandinaviska stilen är en relativt modern stil som har lyckats hålla sig på toppen av listan över de mest populära stilarna under en längre tid. Stilen är väldigt enkel, använder sig främst av ljusare färger och nyanser. Den är en utmärkt inredningsstil för alla som vill skapa en lugnare miljö.

Du kan skapa stilen genom att välja ljusa trämöbler med rena linjer, neutrala färger och gärna små detaljer i svart. Det viktigaste att tänka på är att skapa utrymme mellan möblerna och inte placera ut för mycket. Det ska vara mer mot det minimalistiska hållet.

Den lantliga stilen

Den lantliga stilen ger en romantisk och rustik känsla. Denna stilen har dessutom olika inriktningar. Grunden av stilen består dock av äldre möbler, mycket neutrala färger, gärna tränyanser och mönster som var populära på 1800-talet eller tidigt 1900-tal.

För att skapa stilen behöver du äldre trämöbler, gärna mycket vitt i olika nyanser samt blommor och grönt. Det här är en utmärkt stil om du gillar det som ser lite äldre och vintage ut. Ett tips är att du besöker en loppis eller second hand för att hitta de rätta möblerna.

Den bohemiska stilen

Den bohemiska stilen går att beskriva som väldigt hemtrevlig. Det ska vara mycket mjuka tyger i olika färger och mönster, gärna naturnära färger. Vissa beskriver stilen som ”man tager vad man haver”.

För att skapa den bohemiska stilen kan du blanda olika tyger. Det får gärna vara handtillverkade textiler med olika mönster och färger. Bambudetaljer och möbler av naturmaterial kommer binda samman hela stilen.

Den glamourösa stilen

Vad den glamourösa stilen innebär är rätt uppenbart i själva namnet. Den innebär helt enkelt möbler och dekoration som skriker lyx och glamour. Det är en inredning som ska få dig att känna dig som en riktigt Hollywoodstjärna.

Du kan skapa stilen genom att välja möbler av riktigt hög kvalitet. Det behöver inte betyda de allra dyraste alternativen. Den viktigaste faktorn är att de ser dyra ut vilket kan innebära en snygg vintage soffa. Ett tips är att skaffa en stilren soffa med ett bord i metall som verkligen glänser. Om du har bestämt dig för att ändra rummet helt, med nya väggar, rekommenderas det att du väljer enfärgade tapeter eller de med geometriska mönster.

Om författaren

ivadmin