Så inreder du en tom vägg

Avkalle

Så inreder du en tom vägg

Just väggar är en av de detaljer i ett rum som ofta får minst uppmärksamhet och som du enkelt kan glömma bort att inreda. Men tomma och kala väggar bidrar verkligen till en känsla av tomhet och ogästvänlighet. Även om det kan kännas stilrent så blir ett rum oftast snyggare om du dekorerar även väggarna och inte bara fokuserar på möbler. Det finns så många olika sätt att inreda en vägg på som du kanske inte ens tänkt på för att ge det där lilla lyftet som gör skillnad i hela rummet.

Posters och tavlor

För att hålla en vägg hyfsat ren och okomplicerad kan du inreda med gamla hederliga tavlor och posters. Fördelen med att sätta upp en poster är att du väldigt lätt kan byta ut motivet när du tröttnat eller om du känner för förnyelse. Se bara till att du valt ut några snygga ramar till att börja med som kommer hålla länge och passar till allt. På så vis blir det lättare att ändra annan inredning utan att du behöver byta ut ramarna också. Det är snällt mot både din plånbok och miljön. Om du föredrar en mer händelserik inredning kan du göra en tavelvägg av dina tavlor och posters. Det innebär att du sätter upp ett antal tavlor eller posters på en och samma vägg så att de täcker en stor del av väggen.

Förvaring

Väggen är ett bra ställe att använda som förvaring och en plats för uppvisning av olika dekorationsföremål som du samlat på dig genom livet. Dessa passar perfekt när du ska inreda en tom vägg eftersom du då kan sätta upp en hylla och ställa fram sådant som du vill visa upp, som du tycker är fint eller som betyder mycket för dig. Det gör att det händer något på väggen och att den inte bara känns tom och tråkig. Du kan även sätta upp fina displayskåp för vackra glas eller andra dekorationsföremål som du tycker om. Foton och bilder passar också utmärkt för uppvisning på hyllor och i displayskåp.

Speglar och ljus

Speglar passar bra på alla väggar eftersom de passar in precis var som helst. I och med att de reflekterar sin omgivning behöver du inte oroa dig för att de inte ska matcha resten av inredningen. Dessutom gör speglar att ett rum känns större och ljusare, eftersom de hjälper ljuset studsa i rummet och skapar en känsla av mer utrymme i sina reflektioner. För att ljusa upp ett rum ännu mer kan du sätta upp snygga lampor på väggen, eller olika ljushållare där du kan tända ljus på kvällen eller under årets mörkare månader.

Hitta inspiration

För att få till en lyckad väggdekoration behöver du kanske ha lite inspiration för att veta vad du själv föredrar och vad som passar ihop med vad. Du kan använda dig av de senaste inredningstrenderna för att veta hur andra just nu inreder sitt hem och ta inspiration därifrån. Kanske hittar du något nytt som du aldrig sett förut och som du bara älskar. Eller så får du idéer som du kan utveckla på egen hand för att anpassa det efter ditt hem och din smak.

Om författaren

kalle administrator