Så inreder du snyggt i vitrinskåpet

Avkalle

Så inreder du snyggt i vitrinskåpet

Har du ett vackert vitrinskåp hemma har du också en utmärkt plats för ditt vackraste porslin. Vitrinskåp kan egentligen användas till precis vad som helst, men de är extra populära för förvaring och display av finare serviser. Det beror främst på skåpets storlek och de genomskinliga glasdörrarna.

Vill du fylla ditt vitrinskåp med dina bästa Kosta Boda glas ska du naturligtvis se till att de visas upp på bästa sätt. Glas från Kosta Boda kan du med fördel handla på Naturkompaniet i Stockholm, som har ett stort sortiment av glas för alla tillfällen. I vitrinskåpet fungerar det lika bra med klassiska vattenglas, såväl som grogglas, vinglas och champagneglas, men hur ska glasen stå för att de ska presenteras på bästa sätt?

5 tips för att inreda vitrinskåpet

Inredning är det som gäller när du vill säkerställa att dina Kosta Boda glas visas upp på bästa sätt. Naturligtvis behöver det inte vara glas av just detta märke, utan du väljer själv om det är teservisen du fått ärva eller tallrikar och assietter från IKEA. Med våra inredningstips blir vitrinskåpet vackert inrett, oavsett vad du har för porslin.

1. Se till att skåpet är rent och att hyllorna är rena. Det är A och O för att visa upp glasen på bästa sätt.

2. Använd gärna spotlights på undersidan av hyllplanen för att lysa upp dina fina glas.

3. Se till att långa och höga glas står längre bak, annars syns inte de mindre kopparna.

4. Håll dig till en och samma färgkombination för att det inte ska se stökigt ut.

5. Kombinera gärna dina glas/servis med andra föremål du gillar, t.ex. vackra böcker, vaser eller torkade blommor.

Om författaren

kalle administrator