Senaste trenderna inredning

Avkalle

Senaste trenderna inredning

Planerar du att inreda eller göra om hemma? Ingen kan väl ha undgått de senaste trenderna som tagit landet med storm. Nu ska vi inreda med neutrala och jordiga toner och begreppet japandi är välbekant för alla inredningsintresserade. Stilarna spretar dock åt olika håll men basen är den svala neutrala beige eller snarare greige som är ett slags mellanting mellan beige och grå. Greige finns i en mängd olika nyanser och hur den ser ut i ditt hem varierar så gör ett färgtest innan du målar. Kom också ihåg att om du har färgglada möbler i övrigt så kan vissa färger få antingen väggen eller möbeln att ”poppa”, d.v.s. färgen förstärks.

Brokigt men enhetligt

Den stilen som dominerar nu har vuxit fram starkt sedan 2019 och kan beskrivas som brokigt men enhetlig. Ljust men varmt. Det enkla med designklassiker. Vanligt är att blanda fynd från second hand med mer dyra ting från auktion eller t.ex. från inredningsbutiker som säljer klassiker. Om du ska inreda i vardagsrummet bör du tänka på att få in alla element, från natur till värme. Inred med små eller stora Runda speglar och addera gärna en enkel fyrkantig spegel i tenn eller mässing. För att få in värme i hemmet så satsa på fårskinn att slänga över stolar, soffa eller varför inte direkt på golvet? Fårskinn går att hitta på ett flertal butiker samt andrahandsmarknaden. För ytterligare värme i hemmet så satsa på ljusstakar som håller över tid som t.ex. ljusstaken liljan eller ljusstakar från skultuna. Nygammalt i skultunas sortiment är den mycket fina ljusstaken Rosen i mässing som passar på både vardagsrumsbord eller köksbord.

Naturkänsla

Ta in naturen i hemmet. Trä i alla olika sorter är något som alltid håller stilen. Ek, furu eller masurbjörk är fint och ger en levande känsla i hemmet. Var inte rädd för att blanda olika träslag och få till just din känsla i inredningen. Om du har svårt att välja kuddar till soffan så satsa på en ljus och neutral bas och addera en s.k. ”statementkudde” som livar upp i soffhörnet. Lägg gärna till lite svärta i hemmet i form av tavlor där det går att hitta mycket både på nätet och på second hand. Om du vill lägga lite extra pengar på konsten i ditt hem rekommenderas att du kollar in olika auktionsvaruhus där utbudet är stort och du garanterat blir ensam med just din tavla.

Om du redan har tröttnat på allt greige som synts överallt den senaste tiden så strunta i det! Gå din egen väg, experimentera och framför allt, ha kul när du inreder!

Om författaren

kalle administrator