Unika inredningsstilar

Avivadmin

Unika inredningsstilar

Förutom de mest populära inredningsstilarna finns det de alternativ som du kanske inte ser så ofta. Anledningen till detta beror vanligtvis på att folk inte har modet till att testa stilar som kanske är lite annorlunda. Andra tar endast delar av de unika stilarna för att skapa sin egen stil. Här kommer lite kort information om några unika stilar till dig som letar efter något annorlunda.

Art Deco

Art Deco är en intressant inredningsstil som började dyka upp på 1920-talet och sträckte sig till andra världskriget. Vad som kännetecknar stilen är bland annat motiv från Rom,, antika Grekland och Orienten. Stilen kan bestå av enfärgade eller sicksackmönstrade tapeter samt parkettgolv i ett abstrakt mönster. Vanliga färger som förekommer i stilen är svart, guld, silver, krom, rött och blått.

För att skapa stilen kan du anskaffa möbler i någon av de färger som nämnts ovan. Sedan är det främst dekorationerna som gäller för att verkligen få till stilen. Tips på vad du kan göra är att placera ut en pläd med geometriskt mönster. Om du inte har väggar med mönster kan du även välja en matta med sicksack-mönster.

Shabby Chic

En annan unik inredningsstil är Shabby Chic. Den består ofta av mycket vitt och antika möbler, gärna de som är lite smått nötta. Denna inredningsstil började dyka upp på 1980-talet och var till en början baserad på just slitna möbler. Men allt eftersom har den utvecklats och inredningsstilen kan idag se ut på flera olika sätt.

Du som vill skapa stilen kan göra det genom att börja med ett vitt rum. Det behöver dock inte vara samma vita nyanser på alla ytor. Besök gärna loppmarknader för att hitta äldre möbler, det kan också finnas flera bra alternativ i second hand-butiker. Dekorationer som passar utmärkt för denna inredningsstil är sådant som tillverkats av järn.

Oavsett vilken inredningsstil du är intresserad av finns det flera tips på nätet. Du kan söka efter den inredningsstilen du tycker om och få flera bildexempel. På så sätt kommer det förhoppningsvis bli lättare för dig att se vad som behövs. Det ger dig också en tydligare bild över hur de olika stilarna ser ut och om det är något du vill ha för ditt vardagsrum eller sovrum. Du behöver nämligen inte använda dig av exakt samma stil i hela din bostad.

Om författaren

ivadmin