Inspireras av inredningstrenderna när du ska välja tapeter

Avkalle

Inspireras av inredningstrenderna när du ska välja tapeter

I år är det möjligen året då de vita väggarna får vika ner sig för nu är det tapeternas tid. Så är du sugen på nya tapeter är det helt rätt i tiden. Det ljusa finns dock kvar i naturnära färger i olika tapeter. Väljer du jordnära färger och vill att rummet ska ge ett lugnt intryck ska du välja ett mönster som är mindre. Kontrasten till det är stora mönster som drar blickarna till sig, vilket också är något som syns mer av under året. Vill du ha inspiration på mönster är djurskinnsmönster, palmmönster och djungeltema något du kan kika närmare på. Andra färger som är på frammarsch är blåa toner och grönt, helst dova nyanser. De gröna är väldigt starkt förknippat med naturen. Naturen är en stor trend inom inredning 2021. Gult är också en färg som du kan välja på tapeterna om du önskar. Det är en pigg färg som för in mycket värme i rummet.

Inspireras av inredningstrenderna

Många av inredningstrenderna som naturen, exotiska resmål, inspiration från havet och 70-talet återfinns i tapettrenderna för året. Vill du ha mer inspiration kan du titta på de senaste trenderna inom inredning.

Välj tapeter med omsorg

Tapeter är inget du byter ut varje år. Därför är det viktigt att du följer din egen smak och personlighet. Våga vara personlig och om det inte är i linje med tapettrenderna gör det inget. Tapettrenderna kan du titta på för att få inspiration. När du ska tapetsera om ska du tänka på att rummet och tapeten ska gå i linje med övriga rum i bostaden. Det är bra om det finns en röd tråd i hemmet för att intrycket inte ska bli för rörigt. Det bästa är att ha ett tema eller en stil som präglar varje rum och där varje rum är en del av helheten.

Om författaren

kalle administrator